• Hollandse koeien

    13 februari 2014

    De serie Hollandse koeien groeit met de dag.Steeds krijg ik een leuke creatieve ingeving om ze op een grappige manier weer in het veld te portreteren. Ik geniet er volop van om ze te schilderen...Ze kleuren mijn dag !En als ik s'ochtends vroeg door het Achterhoekse landschap rijd mis ik ze momenteel in de weide.Het word tijd voor het voorjaar dat de prachtige aanblik van onze koeien er weer is...Gisteren hoorde ik de volgeltjes al fluiten .Dus het voorjaar is vast in aantocht.

    Fijne dag! Groetjes Mir

    Lees meer >> | 1244 keer bekeken

  • Leuke nieuwe projecten uitdagingen voor het jaar 2013

    25 januari 2013

    Het jaar is net begonnen en de nieuwe projecten plannen krijgen alweer wat vastere vorm..Altijd leuk om geinspireerd te raken door prachtige internationale locaties en daar je schilderijen te mogen laten zien aan het publiek.

    Dit jaar word het een expositie in Zweden en Denemarken en ik laat me daarbij verassen wat daarbij komt kijken en hoe de reacties hierop zullen verlopen.In het voorjaar komt er nog een publicatie van een prachtig jaarboek waar meerdere kunstenaars in staan en onder andere ik MIR Dit engelstalige kunstboek  zal zich verder internationaal verspreiden door verkoop in  grote internationale steden zoals Parijs London Malmo Kopenhagen .Bij aankoop van de klant die het aandachtig leest en hierna verplaatst naar een nieuwe locatie waarvan we niet weten waar.Zijn woonplaats of zakelijke bestemming Hoe spannend is dat !

    Ik vind het een hele uitdaging dat ik aan deze nieuwe ideeen mag  deelnemen.

    We zien vanzelf wat het allemaal brengt...

    Lees meer >> | 1064 keer bekeken

  • Zomer 2011

    4 juli 2011

    Met de zomervakantie in aantocht even de laatste voorbereidingen treffen voor de lopende expositie in St.Jansdal ziekenhuis Harderwijk...

    Informatie etiketten bewerken personalia schrijven  en lamineren daarbij de collectie uitzoeken die daar getoond gaat worden.

    Deze zal veelzijdig zijn gezien het met name de veelzijdigheid is die telkens in mijn creaties naa voren komt.

    Ook nog druk doende met een nieuwe opdracht  die gemaakt word voor het buitenland..

    Altijd een mooie en leuke manier om aan het schilderen te zijn....

    In de periode juni nog mij therapeutencertificaat gehaald  van de Touch of Matrix cursussen die ik in de laatste jaren gevolgd heb.

    Al meerdere behandelingen gedaan en maandelijks komen we met enkele therapeuten samen om weer nieuwe ervaringen uit t wisselen en  nieuwe methodes  uit te werken en toe te passen...

    Altijd erg interessant.

    Tot nu toe allemaal goeie positieve reacties ondervonden van klanten zowel mens als dier.

    Onlangs een paard behandelt wat een hele mooie bijzondere manier van een ervaring was dit met de achterliggende  cursus die ik jaren terug gevolg heb bij Amilia kinkade  waarbij je contact legt met het dier en daarmeee communiceert.

    Dit  viel als een puzzel ineen tijdens  de energetische en liefdevolle manier  van behandelen en daarbij nog de mooie bijzondere resultaten.

    Mooi om te zien dat dit alles vorm krijgt uit een en dezelfde bron waarbij je alles dan samenvoegd en tot een prachtig geheel komt....

    Bovendien nog prachtige mails  over de koeien ontvangen die ik geplaats heb onder  leuke reacties !!

     

    Nu zijn jullie weer op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

    Tot het volgende schrijven en allemaal een hele fijne vakantie!!!

     

    Groetjes MIR

     

    Lees meer >> | 1177 keer bekeken

  • HET NIEUWE JAAR

    7 januari 2011

     

    Het nieuwe jaar is weer begonnen en een drukte van belang.....
     
    Exposities afhalen en op andere locaties weer opbouwen en aankleden .Dit jaar is reeds redelijk volgepland met nog een toegevoegde expositie in het buitenland...........
     
    Tijd vrij maken om de planning voor het jaar 2012 in orde te maken.....
     
    En vanaf volgende week ga ik me weer toeleggen en lekker met schilderen bezig houden...
     
    Ben al allerlei ideetjes en inspiratie aan het verzamelen in mijn gevoel en gedachten.
     
    Dus wordt het dan tijd om die heerlijke energie de vrije loop te laten.En het is weer een grote verrassing wat eruit gaat komen.

    Lees meer >> | 1418 keer bekeken

  • Aan de slag..............

    16 september 2010

    De vakantieperiode is voorbij.

    Dus aan de slag.!!Eindelijk weer het penseel gepakt om alle opgekropte inspiratie de vrije hand te geven.Het resultaat is te zien  in twee verrassende creaties "Cocktail "en  "Zeegezicht "Te bekijken on de link galerie.

    Figuren

    Zeegezicht

    Lees meer >> | 1567 keer bekeken

  • Vakantie

    13 mei 2010

    Vorige week heerlijk een weekje naar Zuid frankrijk geweest en nieuwe inspiratie opgedaan...waaronder in St.tropez

    Deinspiratie en ideetjes zijn op dit moment binnenin me aan het broeien .Daar komt vast weer iets verassends  aan dat volgende week op het doek beland.Nu eerst druk met alle voorbereidingen voor de twee exposities die aangekleed gaan worden morgen.

    Alles uitzoeken wat er mee moet en in de auto laden pamfletten en informatie uitprinten teksten schrijven enzovoort.

    Er is altijd veel voor te bereiden maar dat is ook wel weer erg leuk om te doen.

    Over 2 weken is de kunst en design evenement te Doetinchem op de koopzondag 30 mei.

    Heel Doetinchem staat dan vol met kunst  hopelijk is het dan prachtig mooi weer twee of drie van mijn creaties staan op de ''''Veentjes in de etalage bij Annemieks hoorstudio.

    Zelf zal ik aanwezig zijn in de Catharinakerk tussen de andere kunstenaars.

    Word vast sfeervoll en kunstzinnig gezellig met al die kunst die door heel Doetinchem word opgesteld.

    Misschien zien we elkaar daar!

    Tot dan!

    Groetjes Mirthe Kolkman MIR

     

    Lees meer >> | 1669 keer bekeken

  • Torso''''s

    14 februari 2010

    Hallo,

    Vandaag zijn de torso''''s verkocht!Ik vind het hartstikke fijn dat ze samen als stel bij elkaar blijven..

    Ze verhuizen naar Engeland  en gaan het daar prima naar hun zin hebben denk ik....

     

    Lees meer >> | 5679 keer bekeken

  • Plaatselijke krant.

    14 oktober 2009

    Vanmiddag sloeg ik de plaatselijke krant open ,en zag daar een leuke vermelding in een artikel over de lopende expositie in "Het Slingenland Ziekenhuis te Doetinchem''.

    Altijd fijn om te zien dat de kranten er ook aandacht aan besteden zodat je ook mensen die hiervan nie op de hoogte zijn toch nog kunt bereiken.En er meer kunstliefhebbers kunnen gaan kijken.

    Fijn dag !!Mirthe

     

    Lees meer >> | 1633 keer bekeken

  • Herfst

    8 oktober 2009

    Opdracht  in herfstkleuren klaar .

     Een heerlijke creatie die van mij de titel Herfst /Autumn heeft gekregen .Waarin het kleuren samenspel van de herftst op een mooie warme manier is geprojecteerd op het doek.Waar ik met veel liefde en plezier aan gewerkt heb en de klant  een goed beeld van het  basis kleurenpalet heeft aangegeven Waardoor ik de vrijheid heb om mijn eigen handtekening en kenmerk in de creatie kan leggen wat uiteindelijk uitmond tot een perfect samenspel tussen de wensen van de klant en kunstenaar.En voor de klant past het heel erg goed in zijn of haar interieur.En ik als schilderes kan vanuit het basispalet aan de slag door creatief met de kleuren te spelen tot een totaalbeeld met allerlei aanpassingen mengingen enzovoort.Een fijne dag!Groetjes MIR

    Lees meer >> | 1633 keer bekeken

  • Exposities

    1 oktober 2009

    Maandag  28-9 gestart met de eerste expositie opbouwen en die was niet echt naast de deur.Na zo''n twee en half uur rijden arriveerden we in Zeeland.Gelukkig was mijn man weer zo lief om me met alles opbouwen uitladen en samen in te richten te helpen.Altijd weer een hele klus om alle creaties mooi en goed op te hangen.Na zo''n anderhalf uur  was alles gereed en begonnen we  weer aan de terugreis.

    Vananvond  1-10 de auto laden voor de  2de Expositie die morgen aangekleed gaat worden.Gelukkig iets dichter bij het honk!Er gaan zo''n 25 werken mee en ben benieuwd of alles in 1 auto past denk zelf dat we met 2 moeten gaan gezien de grote van de werken.Maar even uitpuzzelen...Mijn creaties komen in "het Slingeland Ziekenhuis te Doetinchem te hangen.Vind dit een zeer mooi locatie waar veel mensen komen en genoeg ruimte bied om schilderijen op te hangen...

    Maar eens zien hoe alles word..

     

    Lees meer >> | 1513 keer bekeken

  • Meer blogs >>