In deze serie staat de Hollandse koe centraal in het schilderij. Zonder deze koe geen melkproductie en ook niet de lekkere Hollandse kaas.Vandaar is ze uitgebeeld als presentatie van de kaas als kaasmeisje uit Holland, De koeschilderijen zijn handgeschilderd en gesigneerd .Geschilderd in een hedendaagse figuratieve kleurrijke moderne kunst stijl.

uit 2015 tot 2019 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

IK BEN MET CATOOTJE NAAR DE BOTERMARKT GEWEEST.........

IK BEN MET CATOOTJE NAAR DE BOTERMARKT GEWEEST.........

2019

Deze twee kleurrijke  koeien uitgedost als een koe kaasmeisje en het zeeuwse meisje. Ik probeer De Koe uit Holland in het zonnetje te zetten. Omdat ze voor ons zo diensbaar is . Dat wil zeggen de melk van deze koe  als basis voor de boter op de botermarkt en de melk voor de kaas . Een figuratieve hedendaagse  schilderkunst geschilderd in een kleurrijk palet . Een typisch hollandse sfeer in dit koeienschilderij.  

KAAS VAN DE KOE

KAAS VAN DE KOE

2016

Dit figuratieve koeienschilderij waarin de hollandse  zittende grappige koeien verkleed zijn als kaasmeisjes. Een kleurrijke  moderne compositie waarbij de koe in het hollandse landschap en de sfeer neergezet is. De koe verzorgt de melk  waar de kaas uit vervaardigd word dus vandaar is ze hier op het doek geschilderd als het  oerhollandse kaasmeisje. met de tulpjes in haar hand.

DE KOE ALS KAASMEISJE

DE KOE ALS KAASMEISJE

2015

Deze koedame is een hollands icoon .De koe als kaasmeise neergezet. Dit omdat zei de melk produceert van de kaas uit Holland .Een grappig vrolijk  figuratief kleurrijk  schilderij waarin de koe centraal staat afgebeeld in een Hollands tafereel.

KOE KAASDRAGER UIT HOLLAND

KOE KAASDRAGER UIT HOLLAND

2015

Hollandse grappige koe die de kaas draagt in  een Hollandse sfeer als een kaasmeisje . Handgeschilderd figuratief gesigneerd schilderij welke geschilderd is in een hedendaagse kunst stijl .

KOE UIT HOLLAND

KOE UIT HOLLAND

2015

Leuke gezellige koe uit Holland die centraal in het Hollandse landschap staat als kaasmeisje geschilderd . In een oerhollandse outfit met de kaas in de hand .Waarbij zij een groot onderdeel is vanwege de melk die van haar komt voor de kaasproductie .

LIEFS UIT HOLLAND

LIEFS UIT HOLLAND

2015

Koe in klederdracht in een schilderijafgebeeld  samen met het Hollandse lanschap bollenvelden molens klompen . Leuk kunstwerk als souvenier uit Holland.