Mijn Mir schilderijen zijn regelmatig geïnspireerd door de “Hollandse Koe“ daarom ode aan de Hollandse koeien!

Mede door de nieuwe mestregels en wetgevingen voor het boerenbedrijf komen koeien steeds vaker op stal staan, hierdoor is de koe helaas steeds minder te zien in het landschap.

Gelukkig hebben veel boeren al een prachtige open stal laten bouwen of deze aangepast waarin de koe ook in contact komt met de buitenlucht. Er is toch niets mooier voor het dier en mens om deze oer-Hollandse dieren met de pootjes in het gras te zien staan in “ons prachtige Hollandse landschap “!

Het zou een gemis zijn als de koe uit het landelijke plaatje van Holland zou verdwijnen temeer omdat Holland zo verweven is met de koe en landschap en deze horen voor mij absoluut samen te gaan. Ik probeer de koe op mijn manier glans te geven en het in stand te houden door het op het doek te plaatsen en zo te behouden.

Ik ben een groot liefhebber van koeien en ik vind ze prachtig van structuur, vorm en uitstraling, bovendien zijn ze erg nieuwsgierig en relaxed. In de zomer lig ik regelmatig tussen hen in en maak dan de leukste foto’s van ze.

In mijn schilderijen zet ik de dames op een grappige kleurrijke manier te kijk….. Soms met een kleine knipoog, samen zitten een ijsje etend.

Ik wil de koe op een voetstuk zetten omdat zij de eerste schakel is in het proces van de melk die later vervaardigd word tot kaas,boter , karnemelk, toetjes ,yogurt en alle andere producten die vanuit melk tot stand komen.

Daarom beeld ik haar ook uit  in mijn schilderij als "t Kaasmeisje uit Holland onze trots van Nederland die de internationale bekendheid heeft.

Schilderen is mijn passie, pure emotie die ik op dat moment deel met het doek in een kleurrijke setting en soms abstract en veelal een figuratieve uitstraling maar altijd herkenbaar vol van kleur!

Ik, Mirthe Kolkman wil met mijn “ Hollandse Koe “ creaties een gezellige sfeer creëren en hoop dat op liefhebbers van koeien en kunst over te kunnen brengen.

 

 

Kleurrijke groet, Mir